ÇANAKKALE / AYVACIK - Küçükkuyu Fernur Sözen Ortaokulu

Kurucumuz Fernur Sözen

27-03-2018

1966 yılında Edremit'te ailesinin tek çocuğu olarak dünyaya geldi.İlk ve orta öğrenimini , Küçükkuyu İlköğretim Okulu´nda yaptı.Lise öğrenimini Özel Türk Lisesinde tamamladıktan sonra,Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesinin İktisat Bölümünde yüksek Öğrenimini tamamladı.
1987-1988 yılında İngiltere'de İngilizce,
1988-1989 yılında Fransa'da Fransızca
1990-1991 yılında ise İtalya'da İtalyanca lisans eğitimi aldı.
Değişik kültürleri ve coğrafyaları tanımak amacıyla dünyanın pek çok ülkesinde bulundu.
1990 yılında "Altıncı Kuşak Zeytinci" olarak Ferudun Sözen Zeytinyağ Fabrikasında iş hayatına atıldı.
2006 yılında arazisini tahsis edip binaların inşaatını tamamladıktan sonra,iç mekanların teşrifini yaparak,147 korunmaya muhtaç çocuğun yaşadığı HAMİYET FERUDUN SÖZEN SEVGİ EVLERİ ÇOCUK YUVASINI Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "İsterdim ki daima ideallerimi gençlere aşılayınız ve daima korumak hususunda çalışınız."sözünü hep yüreğinde hisseden Fernur Sözen 2007 yılında 18 derslikli FERNUR SÖZEN İLKÖĞRETİM OKULUNU yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı.
2007 yılında "HAMİYET FERUDUN SÖZEN SEVGİ EVLERİ" korunmaya muhtaç çocuklara Yardım Derneğini kurdu. Halen Derneğin başkanı olarak aktif bir biçimde çalışmaktadır.
2008 yılında ülkesine yaptığı hizmetlerden dolayı "TBMM Üstün Hizmet Ödülü" ile ödüllendirildi.
2008 yılında FERNUR SÖZEN LİSESİNİ ´ni yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı.
2008 yılında arazisini verip, binasını ve iç mekân teşrifatını yaparak HAMİYET FERUDUN SÖZEN HUZUREVİNİ Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumuna bağışladı.
2009 yılında 6 derslikli FERNUR SÖZEN ANAOKULU ´nu yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı.
2011 yılında 18 derslikli ALTINOLUK FERNUR SÖZEN TURİZM VE OTELCİLİK MESLEK LİSESİ ´ni yaparak Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı.

2012 yılında 12 derslikli ALTINOLUK HAMİYET FERUDUN SÖZEN İLKOKULU ´nu yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı

2014 yılında 16 derslikli Edremit Fernur Sözen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Sağlık Meslek Lisesi) ´ni yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı.

2014 yılında 12 Derslikli HAMİYYET- FERUDUN SÖZEN ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ ve ÖZEL EĞİTİM İŞ UYGULAMA MERKEZİNİ MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA bağışladı.

-------------------------------------------------------------

Türkiye'nin en büyük sosyal bütünlük merkezi olması nedeniyle Sosyal Gelişim Enstitüsü adıyla on üç yıldan beri tüm yurt genelinde hizmet veren en prestijli dernek olan Sosyal Gelişim Enstitüsü Derneği (SOSGED) nin İstanbul By Otelde düzenlediği "YAŞAMA OKUNANLAR" etkinliğinde okulumuzun kurucusu Fernur SÖZEN'e Plaket verildi.

Fernur Sözen Anaokulu olarak bizlerde Fernur Hanımı tebrik ediyoruz.

-----------------------------------------------------

BİR ÖDÜL DE GÜL´DEN

27-03-2018 Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte yaptıkları Çanakkale gezisi kapsamında Kolin Otel'de kendisi onuruna verilen yemekte aralarında Fernur SÖZEN'in de bulunduğu Çanakkale'nin hatırı sayılır Hayırsever ve işadamlarına plaketlerini verdi.

Okulumuzu yaptıran hayırsever iş kadını Fernur SÖZEN plaketini bizzat Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL'ün elinden aldı.

EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ HAYIRSEVERLERİMİZ İLE BULUŞUYORUZ

03/03/2015 tarihinde Çanakkale Ticaret Odası Konferans Salonunda Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ´Eğitim Gönüllüsü Hayırseverlerimiz ile Buluşuyoruz´ etkinliği düzenlendi. Okulumuzun Kurucusu Sayın Fernur SÖZEN´inde katıldığı etkinlikte Çanakkale Valisi Sayın Ahmet ÇINAR tüm eğitim gönüllüsü hayırseverlere ´100. Yıl Anı Heykeli´ hediye ederek çiçek takdim etti.

Etkinlik hayırseverler tarafından yaptırılan okulların öğrencilerinin eserlerinden oluşan ´İsimleri İle Yaşayan Eserler´ resim sergisinin gezilmesi ile son buldu.

Yayın: 10.12.2012 - Güncelleme: 31.12.2019 13:29 - Görüntülenme: 7825